Java en Madura in de uitvoerende kunsten : Th. G. Th. Pigeauds Javaanse volksvertoningen en latere studies 1817-1995 - Groenendael, V. Clara van (sian Studies - Book Archive pre-2000., 1995)
Het eerste deel van dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de wijze waarop Th. Pigeauds Javaanse volksvertoningen (1938) tot stand is gekomen en bespreekt de opzet van dit pionierswerk, waarna tenslotte een waardering van de positieve en negatieve kanten van dit boek volgt. Hieraan is een verbeterde, geannoteerde bibliografie van 277 titels van Pigeauds boek toegevoegd, aangevuld met titels van werken die Pigeaud niet in zijn bibliografie heeft opgenomen maar waarvan hij wel gebruik heeft gemaakt. Het tweede deel van dit boek is een bibliografisch overzicht van 636 publikaties over de uitvoerende kunsten van Java en Madura die na Pigeauds Javaanse volksvertoningen zijn verschenen en waarin wetenschapsbeoefenaren en kunstliefhebbers van velerlei nationaliteit verslag doen van hun bevindingen. Deze publikatie is een belangrijke gids voor iedereen die belang stelt in de uitvoerende kunsten-dans, muziek, theater-van Java en Madura.