De economische ontwikkeling van de Nederlandse landbouw in de negentiende eeuw, 1800-1914 - Zanden, J.L. van, (European History and Culture - Book Archive pre-2000., 1985)
Ook verschenen als proefschrift, Landbouwhogeschool Wageningen, 1985.