Vier eeuwen turfwinning : De verveningen in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel tussen 1550 en 1950 - Gerding, M.A.W., (European History and Culture - Book Archive pre-2000., 1995)
Ook verschenen als proefschrift, Landbouwhogeschool Wageningen, 1995.